Panda antivirus pro review

logo pandaBij de ontwikkelaar van Panda zoeken ze keer op keer weer een nieuwe manier om de klant tevreden te stellen. Hoewel ze op een aantal gebieden er goed zij, ontbreekt het er soms ook aan kwaliteit. Toch komen ze goed uit de test als een gemiddeld antivirus die zowel gericht is op de bescherming van een PC als op het verwijderen van een virus.

90 procent wordt geblokkeerd

De bescherming van de Panda virus en ook de spyware bescherming is redelijk goed, zo geven onafhankelijke laboratoria hun goedkeuring voor de Panda antivirus software. Er wordt ongeveer 90 procent geblokkeerd van de binnenkomende virussen en dat is een fatsoenlijke prestatie.

Belasting van het systeem

Het geheugen dat deze virusscanner met zich meebrengt is een gemiddelde van ongeveer 160MB wat aan de hoge kant is. Daarnaast schiet het CPU inactief niet omhoog en bij een volledige systeemscan kun je pieken verwachten van tussen de 30 en 60 product waarbij een constant geheugenverbruik is van 200MB. Dat is flink hoger dan andere virusscanners.

Logische, maar moeilijke navigatie

Het gebruikersgemak van de Panda virusscanner is veranderd. Zo was er eerst een lay-out door middel van tegels, maar is het nu veranderd. Het zou een logische en eenvoudige navigatie zijn maar het blijft juist moeilijker om te vinden wat je zoekt. Zeker omdat je van links naar rechts moet gaan om alle tegels te zien. Voor een tablet is dit ideaal, maar op de PC is dit al lastiger. Daarnaast is het wel zo dat binnenin de secties het beter is ingericht en je makkelijker kunt komen waar je wilt zijn. Het is niet zo dat het gebruikersgemak nu enorm laag is, maar er op dit moment zijn de verbeteringen niet ideaal.

Extra functies

De Panda virusscanners heeft er een aantal functies in zitten die je bij andere software niet zal aantreffen. Zo heb je een speciale Firewall en die zit in de basis software in plaats van in de totale security, waar je hem meestal zien bij een virusscan. Ook zit er beveiliging op je draadloze internetverbinding, dus kun je ultieme bescherming verwachten bij het gebruik van WIFI. Veilig je internetbankieren doen kan dus ook op een wifiverbinding.

Conclusie

De virusscanner komt prima uit de test, maar heeft een middelmatige bescherming en veel meer concurrenten die boven het niveau van de Panda zitten. De Panda antivirus Pro 2017 scoorde dan ook erg laag dit jaar in de test van Virusscannerkopen. Wel hebben ze elk jaar een nieuwe look en functies, dus een reden om de leverancier in de gaten te houden.

%d bloggers like this: